Osvežavajuća španska salata od paradajza, poznata u Španiji kao "Ensalada de Tomate", prepuna je ukusa, napravljena od jednostavnih sastojaka za samo 10 minuta. Ovu salatu možete poslužiti kao tapas predjelo ili čak kao prilog uz španski omlet. U svakom slučaju, svež ukus i jednostavnost ove salate obećavaju da će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 2 velika paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja 
  • 1/2 kašike sirćeta (po izboru koje volite)
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica sušenog origana 
  • šaka sitno iseckanog peršuna
  • morska so i crni biber

Prprema:

Paradajz operite i osušite pa isecite na tanke kolutove. Zatim ih stavite u jedan sloj, začinite morskom solju i crnim biberom samo sa jedne strane i ostavite da odstoje 5 minuta.

U međuvremenu napravite preliv, dodajte 2 kašike maslinovog ulja u malu činiju, zajedno sa 1/2 kašike sirćeta, sitno narendajte 1 čen belog luka, dodajte 1 kašičicu suvog origana i lagano začinite morskom solju i crnim biberom, umutite zajedno dok se dobro ne izmeša.

Posle 5 minuta prenesite kriške paradajza u posudu za serviranje, pazeći da otresete višak vode sa njih, prelijte paradajz prelivom i pospite sitno seckanim peršunom, uživajte!

Izvor: Stvar ukusa

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE!