Osvežavajuća španska salata od paradajza, poznata u Španiji kao "Ensalada de Tomate", prepuna je ukusa, napravljena od jednostavnih sastojaka za samo 10 minuta. Ovu salatu možete poslužiti kao tapas predjelo ili čak kao prilog uz španski omlet. U svakom slučaju, svež ukus i jednostavnost ove salate obećavaju da će vas oduševiti.
Sastojci:
- 2 velika paradajza
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašike sirćeta (po izboru koje volite)
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica sušenog origana
- šaka sitno iseckanog peršuna
- morska so i crni biber
Prprema:
Paradajz operite i osušite pa isecite na tanke kolutove. Zatim ih stavite u jedan sloj, začinite morskom solju i crnim biberom samo sa jedne strane i ostavite da odstoje 5 minuta.
U međuvremenu napravite preliv, dodajte 2 kašike maslinovog ulja u malu činiju, zajedno sa 1/2 kašike sirćeta, sitno narendajte 1 čen belog luka, dodajte 1 kašičicu suvog origana i lagano začinite morskom solju i crnim biberom, umutite zajedno dok se dobro ne izmeša.
Posle 5 minuta prenesite kriške paradajza u posudu za serviranje, pazeći da otresete višak vode sa njih, prelijte paradajz prelivom i pospite sitno seckanim peršunom, uživajte!
Izvor: Stvar ukusa
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE!
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem