Za ovaj ukusan doručak vam ne treba više od 20-ak minuta.

Sastojci:

10-ak kolutova čorizo kobasice

3 kašike maslinovog ulja

1 kuvani krompir

1 manja glavica crvenog luka

5 jaja

so, biber

list peršuna

30g kačkavalja

Priprema:

Kuvani krompir narezati na tanje šnite. U ugrejan tiganj dodati ulje i kobasicu, pa propržiti da kobasica poprimi rumenu boju sa svih strana. Prženu kobasicu izvaditi iz tiganja i prebaciti na tanjir sa papirnim ubrusom. Na istoj masnoći propržiti kolutove luka dok ne omekšaju. Penasto umutiti jaja, začiniti, pa ravnomerno razliti preko proprženog luka. Odozgo poređati kobasicu i krompir, pa sačekati dok omlet ne porumeni po rubovima (nikako da postane suv i sunđerast). Posuti sitno seckanim listom peršuna i poslužiti uz domaći hleb.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: posaljirecept.rs