Ukiseljeni čeri paradajz spada u letnju turšiju koja se može jesti posle samo 2 dana od pripreme, a ako je čuvate na hladnom i tamnom mestu može ostati i do zime. Čeri paradajz na ovaj način je odličan dodatak salatama.
Sastojci:
- 500 g čeri paradajza
- 4 čena belog luka, prepolovljena
- 2 kašičice celog bibera u zrnu
- 1/2 kašičice semena senfa
- 2 šolje vode
- 2 šolje jabukovog sirćeta
- 3 kašike soli
- 2 kašike šećera
Priprema:
Probušite dno svakog čeri paradajza drvenim ražnjićem ili čačkalicom. U veliku posudu stavite paradajz, beli luk, biber u zrnu i seme senfa. U šerpi prokuvajte vodu, sirće, so i šećer dok se šećer i so ne rastvore. Prelijte preko paradajza i poklopite. Ostavite da stoji 2 sata. Prebacite u tegle i čvrsto zatvorite. Ostavite u frižideru 48 sati pre serviranja.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus