Ukiseljeni čeri paradajz spada u letnju turšiju koja se može jesti posle samo 2 dana od pripreme, a ako je čuvate na hladnom i tamnom mestu može ostati i do zime. Čeri paradajz na ovaj način je odličan dodatak salatama.

Sastojci:

  • 500 g čeri paradajza
  • 4 čena belog luka, prepolovljena
  • 2 kašičice celog bibera u zrnu
  • 1/2 kašičice semena senfa
  • 2 šolje vode
  • 2 šolje jabukovog sirćeta
  • 3 kašike soli
  • 2 kašike šećera

Priprema:

Probušite dno svakog čeri paradajza drvenim ražnjićem ili čačkalicom. U veliku posudu stavite paradajz, beli luk, biber u zrnu i seme senfa. U šerpi prokuvajte vodu, sirće, so i šećer dok se šećer i so ne rastvore. Prelijte preko paradajza i poklopite. Ostavite da stoji 2 sata. Prebacite u tegle i čvrsto zatvorite. Ostavite u frižideru 48 sati pre serviranja.

Izvor: Stvar ukusa