Ukiseljeni čeri paradajz spada u letnju turšiju koja se može jesti posle samo 2 dana od pripreme, a ako je čuvate na hladnom i tamnom mestu može ostati i do zime. Čeri paradajz na ovaj način je odličan dodatak salatama.
Sastojci:
- 500 g čeri paradajza
- 4 čena belog luka, prepolovljena
- 2 kašičice celog bibera u zrnu
- 1/2 kašičice semena senfa
- 2 šolje vode
- 2 šolje jabukovog sirćeta
- 3 kašike soli
- 2 kašike šećera
Priprema:
Probušite dno svakog čeri paradajza drvenim ražnjićem ili čačkalicom. U veliku posudu stavite paradajz, beli luk, biber u zrnu i seme senfa. U šerpi prokuvajte vodu, sirće, so i šećer dok se šećer i so ne rastvore. Prelijte preko paradajza i poklopite. Ostavite da stoji 2 sata. Prebacite u tegle i čvrsto zatvorite. Ostavite u frižideru 48 sati pre serviranja.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno