Krastavac spada u pristupačne namirnice koje se rado i često konzumiraju, i to na različite načine: sam, u salatama, sa dodatkom mlečnih proizvoda…Pored toga, izuzetno je zdrav i lako se vari. Ako ste za ručak napravili roštilj ili sočne krmenadle obavezno poslužite salatu. Umesto čuvene caciki, ovako pripremljen krastavac će vas oduševiti. Možda deluje čudno što umak sadrži i koru krastavca, ali ona sadrži dosta vitamina i minerala koji su važni za stabilnost imunološkog sistema.
Sastojci:
- 3 krastavca
- 150 g jogurta
- 1/2 čena belog luka
- malo maslinovog ulja
Priprema:
Krastaca oljuštite i iseckajte na kolutove, pa stavite u činiju. Zatim jednu koru od krastavca iseckajte i ubacite u blender, zajedno sa jogurtom, belim lukom i maslinovim uljem. Malo posolite i izblendirajte. Prelijte dobijenu smesu preko krastavca i promešajte i vaša salata je spremna.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem