Makarone i generalno testenine su omiljene mnogima, što zbog lakoće pripreme, što zbog kombinacije različitih ukusa. Obično, kada ih pripremamo isprljamo i tiganj i šerpu i možda neku činiju pa nam više vremena treba da operemo sudove nego da spremimo ručak. Zbog toga sa vama danas delimo recept za makarone sa mesom u paradajz sosu koje se pripremaju u jednoj šerpi, tako da nema haosa u kuhinji.
Sastojci:
- 1-2 kašike maslinovog ulja
- 400 g mesa po izboru (svinjetina, piletina, junetina, kobasice)
- 1 velika crvena paprika, seckana
- 1 kašičica dimljene paprike
- 2 kašičice origana
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 400 g paradajz pelata iz konzerve
- 500 ml bujona
- 1 kašika paradajz pirea
- 200-250 g testenine
- 2 kašike krem sira
- 2 kašike parmezana
- so i biber
- svež bosiljak za kraj
Priprema:
Isecite meso na manje komade. Ubcite u šerpu u kojoj ste zagrejali ulje. Dodajte i papriku pa dinstajte 5 minuta. Začinite. Sipajte paradajz pelat, bujon i paradajz pire, sve promešajte i dodajte testeninu. Ostavite da provri, stavite poklopac i ostavite da se kuva dok se testenina ne skuva. Ubacite kašikom krem sir i parmezan i promešajte da dobijete kremasti gušći sos. Začinite solju i biberom pa ukrasite svežim bosiljkom.
Izvor: Stvar ukusa
Kiš od brokolija i kačakvalja
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom