Napravite ovu kremastu pastu i uživajte poput Italijana. Sos je toliko sočan da ćete morati da jedete kašikom, a ukoliko želite možete dodati i piletinu - biće takođe odlična.

Sastojci:

  • 350 - 400 g testenine

Sos:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike brašna 
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • so, biber, ljuta tucana paprika
  • 1 šolja pavlake za kuvanje
  • 1 šolja mleka
  • 1/4 šolje rendanog kačkavalja
  • 2 šolje spanaća 

Priprema:

Testenine skuvajte prema upustvu sa pakovanja.

Za sos na maslinovom ulju propržite brašno, dodajte odmah sve začine. Dodajte mleko i pavlaku za kuvanje i mešajte neprestano da se ne naprave grudvice od brašna. Kada smesa provri dodajte seckan spanać i kuvajte još par minuta pa sklonite sa ringle. Procedite testeninu i dodajte je u šerpu sa sosom, ubacite i rendan sir pa dobro promešajte. Služite toplo.

Izvor: Stvar ukusa