Napravite ovu kremastu pastu i uživajte poput Italijana. Sos je toliko sočan da ćete morati da jedete kašikom, a ukoliko želite možete dodati i piletinu - biće takođe odlična.
Sastojci:
- 350 - 400 g testenine
Sos:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica suvog bosiljka
- so, biber, ljuta tucana paprika
- 1 šolja pavlake za kuvanje
- 1 šolja mleka
- 1/4 šolje rendanog kačkavalja
- 2 šolje spanaća
Priprema:
Testenine skuvajte prema upustvu sa pakovanja.
Za sos na maslinovom ulju propržite brašno, dodajte odmah sve začine. Dodajte mleko i pavlaku za kuvanje i mešajte neprestano da se ne naprave grudvice od brašna. Kada smesa provri dodajte seckan spanać i kuvajte još par minuta pa sklonite sa ringle. Procedite testeninu i dodajte je u šerpu sa sosom, ubacite i rendan sir pa dobro promešajte. Služite toplo.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus