Uz faširane šnicle, ribu, prepečen tost, hrskave tortilje - ovo je namaz koji ide uz sve. Lagan je i kremast, brzo se pravi, a svi sastojci su jednostavni.
Spanać je prirodni izvor vitamina, minerala i vlakana. Bogat je fitonutrijentima, posebno beta-karotenom i luteinom, koji ga čine povrćem sa dosta antioksidanasa koji štite ćelije organizma. Pripada istoj porodici biljaka kao i cvekla, blitva, repa.
Sastojci:
- 1 glavica pečenog belog luka
- 300 g svežeg baby spanaća
- 4 kašike maskarponea ili krem sira
- 60 g rendanog sira po izboru
- nekoliko listova bosiljka
- sok od 1/2 limuna
- malo maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Glavicu luka ispecite tako što ćete neočišćenu glavicu preseći na vrhu tako da se čenovi vide, prelijte maslinovim uljem, i umotajte u alu foliju. Pecite na 180 stepeni 40 minuta. Nakon toga samo istisnite čenove u činiju.
Spanać prelijte kipućom vodom i poklopite na par minuta. Zatim procedite i prelijte hladnom vodom kako bi spanać zadržao boju. Procedite. Potom sve sastojke ubacite u činiju i štapnim mikserom mutite do kremaste strukture. Sipajte u teglicu i čuvajte u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem