Tikvice punjene krem sirom su pravi letnji obrok, a potrebno je malo vremena da se spreme. Čak i ako ne možete da zamislite ručak bez mesa, ovako pripremljene će vas oduševiti, ali i zasititi. Umesto paradajza zatvorite ih umućenim jajetom. Uspevaju i početnicima u kuhinji, a ako obožavete ovo povrće probajte i čokoladnu tortu sa tikvicama.
Sastojci:
- 5 tikvica
- 1/2 veze mirođije
- 2 čenova belog luka
- 100 g krem sira
- 1 kašičica italijanskog začina
- 3 čeri paradajza
- 40 g tvrdog sira
- 1 jaje
Priprema:
Cele tikvice stavite u veću posudu, pa prelijte vodom, poklopite i kuvajte 5-7 minuta. Okrenite na drugu stranu, pa kuvajte još 3-5 minuta. Izvadite ih iz vode i ostavite da se ohlade. Krem sir začinite italijanskim začinom i mleveni dodajte beli luk i seckanu mirođiju, paradajz i rendani sir. Tikvice presecite na pola, izdubite, pa napunite smesom od sira. Poređajte tikvice u nauljeni pleh, a jaje umutite, pa sipajte kašiku do dve u njih. Jaja koristite da ih zatvorite (umesto paradajza). Pecite na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom