Tikvice punjene krem sirom su pravi letnji obrok, a potrebno je malo vremena da se spreme. Čak i ako ne možete da zamislite ručak bez mesa, ovako pripremljene će vas oduševiti, ali i zasititi. Umesto paradajza zatvorite ih umućenim jajetom. Uspevaju i početnicima u kuhinji, a ako obožavete ovo povrće probajte i čokoladnu tortu sa tikvicama

Sastojci:

  • 5 tikvica
  • 1/2 veze mirođije
  • 2 čenova belog luka
  • 100 g krem sira 
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • 3 čeri paradajza
  • 40 g tvrdog sira 
  • 1 jaje

Priprema:

Cele tikvice stavite u veću posudu, pa prelijte vodom, poklopite i kuvajte 5-7 minuta. Okrenite na drugu stranu, pa kuvajte još 3-5 minuta. Izvadite ih iz vode i ostavite da se ohlade. Krem sir začinite italijanskim začinom i mleveni dodajte beli luk i seckanu mirođiju, paradajz i rendani sir. Tikvice presecite na pola, izdubite, pa napunite smesom od sira. Poređajte tikvice u nauljeni pleh, a jaje umutite, pa sipajte kašiku do dve u njih. Jaja koristite da ih zatvorite (umesto paradajza). Pecite na 180°C oko 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa