U letnjim mesecima najviše nam prijaju salate, jer su lagane i brzo se spremaju. Pored letnje ruske i mimoze, predlažemo da napravite salatu sa tikvicama i kuvanim jajima. Ukusna i jednostavna, dopašće vam se na prvi zalogaj. Iskoristite sezonu omiljenog povrća i napravite jednu od boljih salata. 

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 2 čena belog luka 
  • 1 veza peršuna 
  • 50-60 g oraha 
  • 2 kašike soja sosa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica susama
  • 1 kašičica crnog susama
  • sok od pola limuna

Priprema:

Tikvice isecite na kockice, pa propržite na malo ulja. Sklonite sa šporeta i dodajte mleveni beli luk, pa promešajte. Peršun i orahe iseckajte i stavite u posudu, pa sipajte soja sos i maslinovo ulje. Pospite susamom i sipajte limunov sok. Dobro promešajte, pa dodajte iseckana jaja, koja ste prethodno skuvali. Na kraju dodajte i tikvice i sve dobro sjedinite. 

Izvor: Stvar ukusa