Zapečene makarone s mlevenim mesom i dve vrste sira su svojevrsna kombinacija špageta bolonjeze i lazanja. Nema ko ne voli ove italijanske specijalitete, a ovaj recept će vas sigurno oduševiti.

Priprema nije previše komplikovana, a vi ćete napraviti jelo za koje će svi sigurno tražiti repete.

Sastojci:

  • 500 ml soka od paradajza
  • 400 g mlevenog mesa
  • 400 g testenine
  • 300 g kačkavalja
  • 100 g parmezana
  • 40 g maslaca
  • 2 jajeta
  • 1 glavica luka
  • so, biber

Priprema:

Makarone skuvajte kao i uobičajeno. Crni luk sitno naseckajte, dinstajte dok ne zastakli, pa mu dodajte mleveno meso i sve pržite dok ne dobije rumenu boju. Nakon toga dodajte sok od paradajza i začine po ukusu, pa kada proključa sklonite sa ringle. U većoj šerpi razbijte jaja, pomešajte ih sa rastopljenim maslacem i parmezanom, pa u tu smesu dodajte proceđene makarone. U vatrostalnu činiju stavite jedan deo testenine, potom narendani kačkavalj, pa mleveno meso. Ponovite postupak i sa preostalim sastojcima. Odozgo poređajte sloj kačkavalja, pokrijte folijom i pecite u rerni na 180 C oko 40 minuta. Pred kraj pečenja skinite foliju i pecite dok se ne uhvati zapečena korica.

Izvor: Stvar ukusa