Zapečene makarone s mlevenim mesom i dve vrste sira su svojevrsna kombinacija špageta bolonjeze i lazanja. Nema ko ne voli ove italijanske specijalitete, a ovaj recept će vas sigurno oduševiti.
Priprema nije previše komplikovana, a vi ćete napraviti jelo za koje će svi sigurno tražiti repete.
Sastojci:
- 500 ml soka od paradajza
- 400 g mlevenog mesa
- 400 g testenine
- 300 g kačkavalja
- 100 g parmezana
- 40 g maslaca
- 2 jajeta
- 1 glavica luka
- so, biber
Priprema:
Makarone skuvajte kao i uobičajeno. Crni luk sitno naseckajte, dinstajte dok ne zastakli, pa mu dodajte mleveno meso i sve pržite dok ne dobije rumenu boju. Nakon toga dodajte sok od paradajza i začine po ukusu, pa kada proključa sklonite sa ringle. U većoj šerpi razbijte jaja, pomešajte ih sa rastopljenim maslacem i parmezanom, pa u tu smesu dodajte proceđene makarone. U vatrostalnu činiju stavite jedan deo testenine, potom narendani kačkavalj, pa mleveno meso. Ponovite postupak i sa preostalim sastojcima. Odozgo poređajte sloj kačkavalja, pokrijte folijom i pecite u rerni na 180 C oko 40 minuta. Pred kraj pečenja skinite foliju i pecite dok se ne uhvati zapečena korica.
Izvor: Stvar ukusa
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu