Savršena za vruće dane, grčka salata lako se pretvara u glavno jelo uz dodatkom mesa ili testenine. Naizgled slična šopskoj, ova salata ipak je nešto drugačija, jer je spoj pravih mediteranskih ukusa.
Sama po sebi, grčka salata odličan je međuobrok, a sjano se slaže i uz roštilj ili druga jela od mesa. U toplim letnjim danima idealan je obrok jer je lagana i osvežavajuća, a daje osećaj sitosti.
Sastojci:
- 4 paradajza
- 2 krastavca
- 1 paprika
- 1 glavica crvenog luka
- 15 maslina
- 250 g feta sira
- 1 limun
- maslinovo ulje
- origano
- bosiljak
- so
Priprema:
Paradajz, krastavce i papriku dobro operite, pa isecite na krupnije kockice. Luk isecite na tanke kolutiće, pa sve zajedno stavite u činiju. U posebnoj činijici pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, origano i bosiljak. U činiju sa povrćem dodajte i masline, pa sve prelijte mešavinim žačina. Ukoliko ima potrebe dodajte soli po ukusu. Feta sir možete dodati na nekoliko načina. Možete ga takođe iseci na kockice ili da na vrh salate stavite veće parče, koje ćete potom preliti maslinovim uljem, baš kao što to rade Grci. Salatu stavite u frižider da se ohladi oko 15 minuta pre nego što ćete da je konzumirate.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus