Cezar salata je idealan letnji obrok - zasitna je, brzo se pravi, a lako je možemo poneti i na posao. Međutim, ona nije uvek najsjajnije rešenje ukoliko vodimo računa o ishrani, jer se preliv za nju pravi od pavlake i majoneza. Zato vam danas donosimo recept za salatu sa zdravim prelivom.
Sastojci:
- mladi luk
- ajsberg salata
- paradajz
- kuvani kukuruz
- slanina
- piletina
- začin za piletinu
- so
- limunov sok
- maslinovo ulje
*količine prilagodite broju osoba za koje pripremate salatu
Priprema:
Piletinu ispržite i začinite. Slaninicu ispržite da bude hrskava. Povrće iseckajte. Sve pomešajte i prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem