Cezar salata je idealan letnji obrok - zasitna je, brzo se pravi, a lako je možemo poneti i na posao. Međutim, ona nije uvek najsjajnije rešenje ukoliko vodimo računa o ishrani, jer se preliv za nju pravi od pavlake i majoneza. Zato vam danas donosimo recept za salatu sa zdravim prelivom.
Sastojci:
- mladi luk
- ajsberg salata
- paradajz
- kuvani kukuruz
- slanina
- piletina
- začin za piletinu
- so
- limunov sok
- maslinovo ulje
*količine prilagodite broju osoba za koje pripremate salatu
Priprema:
Piletinu ispržite i začinite. Slaninicu ispržite da bude hrskava. Povrće iseckajte. Sve pomešajte i prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus