Zimu ne možemo da zamislimo bez dve salate, a to su ruska i mimoza. Nezaobilazne su na prazničnoj trpezi, ali takođe služe se i na slavama, jer pored fantastičnog ukusa, lepo izgledaju, pa svaku svečanu trpezu čine izuzetnom. Mimoza ne zahteva neko preterano kulinarsko umeće, pa ćete je napraviti očas posla. Ali, kada su napolju visoke temperature ljudi ne vole da stoje dugo pored šporeta. Zato isprobajte letnju mimozu, a umesto krompira koristite testeninu kojoj je potrebno 10 minuta da se skuva.
Pročitajte i kao se pravi letnja ruska salata.
Sastojci:
- 400 g makarona
- 5 kiselih krastavčića
- 200 g majoneza
- 200 g šunke
- 350 g pavlake
- 5 kuvanih jaja
- 200 g tvrdog sira
Priprema:
Makarone skuvajte, pa procedite. Jaja takođe skuvajte, a onda šunku, krastavce, jaja i tvrdi sir po izboru izrendajte. Ostavite 2 žumanca sa strane jer ćete njima ukrasiti salatu. Pavlaku i majonez sjedinite i počnite da ređate salatu. U vatrostalnu posudu sipajte makarone, pa sloj preliva od pavlake i majoneza. Zatim poređajte šunku, pa tanak sloj preliva. Jaja i kisele krastavce poređajte zajedno, pa opet tanak sloj preliva. Pospite tvrdim sirom i izmrvljenim žumancima.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus