Tikvice su mnogima omiljeno letnje povrće. Mogu se kombinovati u slanim, ali i u slatkim receptima zbog svog neutralnog ukusa. Iskoristite sezonu i njihovu nisku cenu i uživajte u jelima od ovog povrća.
Sastojci:
- 2 tikvice
- šunka
- sir
- mirođija
- 4 čena belog luka
- maslinovo ulje
- so
Priprema:
Tikvice isecite na krugove, posolite i ostavite 20 minuta da se ocede. Osušite ih i ređajte u pleh obložen pek papirom.
U činiji pomešajte maslinovo ulje sa mirođijom i izgnječenim belim lukom. Nanesite smesu na tikvice. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C10 minuta. Nakon što ih izvadite iz rerne, stavite šunku i sir između kolutova tikvica, pa ređajte u vatrostalnu posudu. Poprskajte ih preostalom mešavinom maslinovog ulja, mirođije i belog luka.
Pecite na 220°C 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus