Ovaj čokoladni kolač od tikvica je toliko sočan i mekan da vam uz nega neće trebati nikakva krema ili dodatak.
Ako se niste susretali s tikvicama u poslaticama i testima može da zvuči pomalo čudno, ali ukus će vas oduševiti. Tikvica da tu sočnost i mekoću, ne oseti se i ne dominira kolačem.
Sastojci:
- 200 g tikvica
- 2 kašike ulja
- 2 jajeta
- 3 kašike kokosovog šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 70 g kokosovog brašna
- 70 g crne čokolade
- 1 kašika kakao praha
- prstohvat soli
Priprema:
Tikvice oljuštite i narendajte na sitnije rende i ostavite sa strane da puste vodu. Cela jaja zajedno sa šećerom, uljem i ektraktom vanile umutite mikserom da zapeni. Kokosovo brašno pomešajte sa kakao prahom, pa dodajte umućenoj smesi. Sve lepo sjedinite, pa dodajte tikvice i so. Sve preručite u pleh obložen pek papirom, pa odozgo narendajte čokoladu ili je prethodno otopite pa prelijte. Pecite u retni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata. Kada se prohladi isecite na kocke i služite.
Izvor: Nismo kod kuće
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus