Klasičan čokoladni mus je osvežavajuća poslastica kojoj ne može da odoli nijedan ljubitelj čokolade. Sada u smesu dodajte brašno, pa ispecite u kori od pomorandže. Ona će mu dati poseban šmek, a vi ćete uživati u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 6 pomorandži
- 2 jajeta
- 190 g kisele pavlake
- 120 ml mleka
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 270 g brašna
- 100 g kakao praha
- 200 g šećera
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- prstohvat soli
- šolja čokoladnih mrvica
- 110 ml ulja
Priprema:
Pomešajte brašno, kakao prah, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, so i šećer u posudi. U posebnoj posudi pomešajte pavlaku, jaja, mleko, ekstrakt vanile i ulje. Postepeno sipajte smesu sa tečnim sastojcima u smesu sa suvim. Dobro promešajte. Dodajte čokoladne mrvice i ponovo promešajte. Pomorandže isecite na pola, pa izdubite. Svaku polutku stavite u kalup za mafine. Sipajte smesu u svaku koru pomorandže, ukrasite komadićima čokolade i pecite 20 minuta na 180°C.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem