Klasičan čokoladni mus je osvežavajuća poslastica kojoj ne može da odoli nijedan ljubitelj čokolade. Sada u smesu dodajte brašno, pa ispecite u kori od pomorandže. Ona će mu dati poseban šmek, a vi ćete uživati u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 6 pomorandži
- 2 jajeta
- 190 g kisele pavlake
- 120 ml mleka
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 270 g brašna
- 100 g kakao praha
- 200 g šećera
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- prstohvat soli
- šolja čokoladnih mrvica
- 110 ml ulja
Priprema:
Pomešajte brašno, kakao prah, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, so i šećer u posudi. U posebnoj posudi pomešajte pavlaku, jaja, mleko, ekstrakt vanile i ulje. Postepeno sipajte smesu sa tečnim sastojcima u smesu sa suvim. Dobro promešajte. Dodajte čokoladne mrvice i ponovo promešajte. Pomorandže isecite na pola, pa izdubite. Svaku polutku stavite u kalup za mafine. Sipajte smesu u svaku koru pomorandže, ukrasite komadićima čokolade i pecite 20 minuta na 180°C.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus