Retko ko ne voli čokoladne kolače uz šoljicu kafe, a kada se ta dva spoje u jedno, kao rezultat dobijete sočnu poslasticu. Sastojci za ovaj slatkiš su vrlo jednostavni i većina ih već ima kod kuće, a uspeva i onima sa nešto manje iskustva.
Sigurno će vam sve komšinice tražiti recept, a vi ćete dobiti titulu najbolje domaćice.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 250 ml mleka
- 350 g brašna
- 150 ml ulja
- 2 šolje šećera
- 4 kašike kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 šolja kafe
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
U veću činiju razbijte jaja, dodajte sve ostale sastojke i šoljicu skuvane kafe. Sve dobro izmešajte varjačom, pa izlijte brašnom posut okrugli pleh. Rernu zagrejte na 200 C i pecite kolač pola sata. Kad je kolač pečen, izbodite ga viljuškom, pa preko njega prelijte glazuru. Za glazuru u šerpicu izlomite čokoladu i sipajte ulje, pa otapajte na umerenoj temperaturi uz mešanje, dok se čokolada skroz ne rastopi. Preliveni kolač ostavite da se ohladi, pa secite na kocke i služite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem