Kolači koji se ne peku su super rešenje kada su napolju vrućine i kada želite nešto ukusno, ali da se ne priprema komplikovano. Ovaj recept je osvežavajući jer je jedan fil od pudinga, a drugi žele od jagoda, a između toga piškote. Pored odličnog ukusa, izgleda lepo i dekorativno, pa možete da poslužite i kao rođendansku tortu. 

Sastojci:

  • 300 g piškota 
  • 300 ml mleka 

Za žele:

  • 300 g jagoda 
  • 120 g šećera u prahu 
  • 10 g želatina 

Za fil:

  • 1 l mleka 
  • 80 g pudinga od vanile 
  • 180 g šećera 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 50 g putera 
  • 150 g čokolade 

Priprema:

Kalup obložite pek papirom, pa poređajte piškote umočene u mleko. Želatin pomešajte sa vodom, pa ostavite da nabubri, a zatim otopite na pari. Jagode izblendirajte, pa pomešajte sa šećerom u prahu i dodajte želatin. Sipajte preko piškota. Stavite u frižider na sat vremena. Preko poređajte još jedan red piškota umočenih u mleko. 
U mleko dodajte puding od vanile, šećer i ekstrakt vanile. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne, pa dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Stavite u frižider na 2 sata, pa prelijte istopljenom čokoladom. Stavite u frižider na još 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa