Kolači koji se ne peku su super rešenje kada su napolju vrućine i kada želite nešto ukusno, ali da se ne priprema komplikovano. Ovaj recept je osvežavajući jer je jedan fil od pudinga, a drugi žele od jagoda, a između toga piškote. Pored odličnog ukusa, izgleda lepo i dekorativno, pa možete da poslužite i kao rođendansku tortu.
Sastojci:
- 300 g piškota
- 300 ml mleka
Za žele:
- 300 g jagoda
- 120 g šećera u prahu
- 10 g želatina
Za fil:
- 1 l mleka
- 80 g pudinga od vanile
- 180 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 50 g putera
- 150 g čokolade
Priprema:
Kalup obložite pek papirom, pa poređajte piškote umočene u mleko. Želatin pomešajte sa vodom, pa ostavite da nabubri, a zatim otopite na pari. Jagode izblendirajte, pa pomešajte sa šećerom u prahu i dodajte želatin. Sipajte preko piškota. Stavite u frižider na sat vremena. Preko poređajte još jedan red piškota umočenih u mleko.
U mleko dodajte puding od vanile, šećer i ekstrakt vanile. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne, pa dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Stavite u frižider na 2 sata, pa prelijte istopljenom čokoladom. Stavite u frižider na još 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem