Na našoj domaćom trpezi nemoguće je da neki ručak prođe bez jela od krompira. Da li će to biti čorba, pire ili krompir salata, u principu je sasvim svejedno.
Ovaj recept za krompir salatu sa piletinom ima sve i meso i ovo mnogima omiljeno povrće. Osim što je ukusna i laka za pripremu, ova salata je i prilično praktična jer može biti poslužena i topla i hladna.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 500 g pilećeg mesa
- 3 šargarepe
- 1 glavica luka
- 2 krastavca
- 180 g pavlake
- 2 kašike majoneza
- so, biber
- malo svežeg peršuna
Priprema:
U šerpu sipajte oko litar i po vode i stavite krompir, šargarepu i piletinu, pa ostavite na tihoj vatri da se kuva. Kada sve bude kuvano ostavite da se malo prohladi, pa isecite na sitne kockice, zajedno sa krastavcima i lukom, pa sve stavite u jednu veliku činiju. Dodajte so, biber i začine po želji, pa sve zajedno umešajte sa majonezom i pavlakom. Pospite sveže naseckanim peršunom. Jelo je odmah potom spremno, a može se jesti i hladno.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus