Na našoj domaćom trpezi nemoguće je da neki ručak prođe bez jela od krompira. Da li će to biti čorba, pire ili krompir salata, u principu je sasvim svejedno. 

Ovaj recept za krompir salatu sa piletinom ima sve i meso i ovo mnogima omiljeno povrće. Osim što je ukusna i laka za pripremu, ova salata je i prilično praktična jer može biti poslužena i topla i hladna.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 500 g pilećeg mesa
  • 3 šargarepe
  • 1 glavica luka
  • 2 krastavca
  • 180 g pavlake
  • 2 kašike majoneza
  • so, biber
  • malo svežeg peršuna

Priprema:

U šerpu sipajte oko litar i po vode i stavite krompir, šargarepu i piletinu, pa ostavite na tihoj vatri da se kuva. Kada sve bude kuvano ostavite da se malo prohladi, pa isecite na sitne kockice, zajedno sa krastavcima i lukom, pa sve stavite u jednu veliku činiju. Dodajte so, biber i začine po želji, pa sve zajedno umešajte sa majonezom i pavlakom. Pospite sveže naseckanim peršunom. Jelo je odmah potom spremno, a može se jesti i hladno.

Izvor: Stvar ukusa