Krompir salata je na našoj trpezi jedna od omiljenih, a najčešće se pravi kao prilog uz ribu. Ipak, može biti i savršeni dodatak uz bilo koju vrstu mesa ili roštilja. U Srbiji se tradicionalno sprema sa puno luka, a Amerikanci primera radi ne mogu da je zamisle bez majoneza.

Ovaj recept za marokansku krompir salatu prilično je sličan našoj domaćoj, ali je obogaćena zanimljivim začinima poput korijandera i mlevenog kumina (indijski kim) koji možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane. 

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 20 g svežih listića korijandera (ili peršuna)
  • 3-4 kašike maslinovog ulja
  • 2-3 kašike sirćeta
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • so i biber 
  • mleveni kumin

Priprema:

Krompir stavite u dublju šerpu da se kuva sa sve ljuskom. Kada je u potpunosti omekšao, ostavite ga da se skroz ohladi, a potom ga ogulite i isecite na sitnije kockice. Crni i beli luk naseckajte što sitnije, pa zajedno sa krompirom ubacite u dublju činiju. Sve prelijte sa maslinovim uljem i sirćetom, dodajte so i biber po ukusu, pa dobro izmešajte. I činiju dodajte sitno naseckan korijander i mleveni kumin, još jednom dobro izmešajte, a ukoliko ima potrebe dodajte još žačin po ukusu. Služite uz meso po izboru. 

Izvor: Stvar ukusa