Ako vam je ostao pirinač od ručka, nemojte da ga bacete nego ga iskoristite da napravite podlogu za picu. Zaboravite na testo, jer sada brzo i lako možete da spremite ukusno jelo koje je odlično za večeru ili kada vas iznenade prijatelji. Ako nemate ostatke pirinča možete da ga skuvate, a mi smo predložili sastojke koji idu preko, vi možete i da promenite.
Sastojci:
- 4 viršle
- 200 g ostataka pirinča
- 2 jajeta
- 15 g peršuna
- 1 kašika neslanog putera
- 3 kašike paradajz sosa
- mladi crni luk
- 60 g sira mocarela
Priprema:
Viršle isecite na kolutove, pa propržite. Jaja posolite i pobiberite, pa umutite. Dodajte im i peršun i pirinač i dobro promešajte. Istopite puter, pa sipajte pirinač i rasporedite po dnu. Poklopite i pecite 5 minuta, pa okrenite i premažite paradajz sosom. Pospite viršlama, seckanim mladim lukom i rendanom mocarelom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem