Najbrži način da napravite lažnu picu je da koristite ostatke pirinča.

Ako vam je ostao pirinač od ručka, nemojte da ga bacete nego ga iskoristite da napravite podlogu za picu. Zaboravite na testo, jer sada brzo i lako možete da spremite ukusno jelo koje je odlično za večeru ili kada vas iznenade prijatelji. Ako nemate ostatke pirinča možete da ga skuvate, a mi smo predložili sastojke koji idu preko, vi možete i da promenite.
Sastojci:
- 4 viršle
- 200 g ostataka pirinča
- 2 jajeta
- 15 g peršuna
- 1 kašika neslanog putera
- 3 kašike paradajz sosa
- mladi crni luk
- 60 g sira mocarela
Priprema:
Viršle isecite na kolutove, pa propržite. Jaja posolite i pobiberite, pa umutite. Dodajte im i peršun i pirinač i dobro promešajte. Istopite puter, pa sipajte pirinač i rasporedite po dnu. Poklopite i pecite 5 minuta, pa okrenite i premažite paradajz sosom. Pospite viršlama, seckanim mladim lukom i rendanom mocarelom.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.