Ako vam je ostao pirinač od ručka, nemojte da ga bacete nego ga iskoristite da napravite podlogu za picu. Zaboravite na testo, jer sada brzo i lako možete da spremite ukusno jelo koje je odlično za večeru ili kada vas iznenade prijatelji. Ako nemate ostatke pirinča možete da ga skuvate, a mi smo predložili sastojke koji idu preko, vi možete i da promenite. 

Sastojci: 

  • 4 viršle 
  • 200 g ostataka pirinča
  • 2 jajeta
  • 15 g peršuna
  • 1 kašika neslanog putera
  • 3 kašike paradajz sosa
  • mladi crni luk
  • 60 g sira mocarela

Priprema:

Viršle isecite na kolutove, pa propržite. Jaja posolite i pobiberite, pa umutite. Dodajte im i peršun i pirinač i dobro promešajte. Istopite puter, pa sipajte pirinač i rasporedite po dnu. Poklopite i pecite 5 minuta, pa okrenite i premažite paradajz sosom. Pospite viršlama, seckanim mladim lukom i rendanom mocarelom. 

Izvor: Stvar ukusa