Uštipci sa tikvicama prave se brzo i jednostavno i mogu biti obrok za sebe ili se služiti kao dodatak mesu ili nekog drugom jelu. Spolja krckavi a unutra mekani, ovako pripremljeni uštipci se služe sa umakom od jogurta ili bilo kojom sezonskom salatom po ukusu.
Brzo se prave i idealni su ukoliko nemate previše vremena, a želite ukusno jelo.
Sastojci:
- 3 srednje tikvice
- 3 jajeta
- 200 g brašna
- 1 čaša jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 kašike susama
- so, biber
- ulje za prženje
Priprema:
Tikvice oljuštite, izrendajte, posolite i ostavite 30 minuta da puste vodu. Nakon tog vremena iscedite vodu i u tikvice dodajte umućena jaja, jogurt, biber, prašak za pecivo i brašno. Sve lepo umutite, a zatim, dodajte susam. Viljuškom promešajte smesu i vaditi uštipke. Pržite ih na umerenoj temperaturi na ulju dok ne dobiju zlatno žutu boju. Izvadite ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće. Služite ih dok su još tople, a ako vam preostanu podjednako su ukusni i kada se ohlade.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem