Uštipci sa tikvicama prave se brzo i jednostavno i mogu biti obrok za sebe ili se služiti kao dodatak mesu ili nekog drugom jelu. Spolja krckavi a unutra mekani, ovako pripremljeni uštipci se služe sa umakom od jogurta ili bilo kojom sezonskom salatom po ukusu. 

Brzo se prave i idealni su ukoliko nemate previše vremena, a želite ukusno jelo.

Sastojci:

  • 3 srednje tikvice
  • 3 jajeta
  • 200 g brašna
  • 1 čaša jogurta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 kašike susama
  • so, biber
  • ulje za prženje

Priprema:

Tikvice oljuštite, izrendajte, posolite i ostavite 30 minuta da puste vodu. Nakon tog vremena iscedite vodu i u tikvice dodajte umućena jaja, jogurt, biber, prašak za pecivo i brašno. Sve lepo umutite, a zatim, dodajte susam. Viljuškom promešajte smesu i vaditi uštipke. Pržite ih na umerenoj temperaturi na ulju dok ne dobiju zlatno žutu boju. Izvadite ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće. Služite ih dok su još tople, a ako vam preostanu podjednako su ukusni i kada se ohlade. 

Izvor: Stvar ukusa