Musaka je jelo koje se brzo i lako sprema, a povrće možete da menjate po ukusu. Kako je sad sezona tikvica iskoristite je i napravite odličnu musaku, ali mleveno meso zamenite tvrdim sirom. Dopašće vam se sigurno, čak i onima koji ne mogu da zamisle ručak bez mesa. Odlična je ako je poslužite uz salatu. 

Sastojci:

  • 2 velike tikvice
  • 1 manji crni luk
  • 3 jajeta 
  • 40 g parmezana 
  • 30 g prezli 
  • tvrdi sir 

Priprema:

Isecite tikvice na kolutove, a onda i poređajte na pleh obložen pek papirom koji ste malo nauljili. Preko stavite seckani crni luk, pa opet malo nauljite i posolite, pobiberite i pospite crvenom slatkom paprikom i origanom. Pecite na 180°C oko 15-17 minuta. Jaja pomešajte sa parmezanom, prezlama, pa posolite, pobiberite, pospite slatkom crvenom paprikom i origanom. Lepo umutite. Nauljite kalup prečnika 20 cm, i ivice i dno. Pospite prezlama. Uvaljajte tikvice u smesu sa jajima, pa polovinu sipajte na dno kalupa i rasporedite. Preko stavite isečen tvrdi sir, pa opet tikvice. Pospite prezlama i parmezamo, i malo nauljite. Pecite na 180°C oko 25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa