Musaka je jelo koje se brzo i lako sprema, a povrće možete da menjate po ukusu. Kako je sad sezona tikvica iskoristite je i napravite odličnu musaku, ali mleveno meso zamenite tvrdim sirom. Dopašće vam se sigurno, čak i onima koji ne mogu da zamisle ručak bez mesa. Odlična je ako je poslužite uz salatu.
Sastojci:
- 2 velike tikvice
- 1 manji crni luk
- 3 jajeta
- 40 g parmezana
- 30 g prezli
- tvrdi sir
Priprema:
Isecite tikvice na kolutove, a onda i poređajte na pleh obložen pek papirom koji ste malo nauljili. Preko stavite seckani crni luk, pa opet malo nauljite i posolite, pobiberite i pospite crvenom slatkom paprikom i origanom. Pecite na 180°C oko 15-17 minuta. Jaja pomešajte sa parmezanom, prezlama, pa posolite, pobiberite, pospite slatkom crvenom paprikom i origanom. Lepo umutite. Nauljite kalup prečnika 20 cm, i ivice i dno. Pospite prezlama. Uvaljajte tikvice u smesu sa jajima, pa polovinu sipajte na dno kalupa i rasporedite. Preko stavite isečen tvrdi sir, pa opet tikvice. Pospite prezlama i parmezamo, i malo nauljite. Pecite na 180°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus