Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUSAKA OD TIKVICA BEZ MESA: Nije ni čudo što su svi oduševljeni ovim receptom kad je priprema laka (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Musaka od tikvica će vas oduševiti na prvi zalogaj.

 Musaka sa tikvicama bez mesa Izvor: Printscreen/YT/ Sapori d'Oriente

Musaka je jelo koje se brzo i lako sprema, a povrće možete da menjate po ukusu. Kako je sad sezona tikvica iskoristite je i napravite odličnu musaku, ali mleveno meso zamenite tvrdim sirom. Dopašće vam se sigurno, čak i onima koji ne mogu da zamisle ručak bez mesa. Odlična je ako je poslužite uz salatu. 

Sastojci:

  • 2 velike tikvice
  • 1 manji crni luk
  • 3 jajeta 
  • 40 g parmezana 
  • 30 g prezli 
  • tvrdi sir 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Isecite tikvice na kolutove, a onda i poređajte na pleh obložen pek papirom koji ste malo nauljili. Preko stavite seckani crni luk, pa opet malo nauljite i posolite, pobiberite i pospite crvenom slatkom paprikom i origanom. Pecite na 180°C oko 15-17 minuta. Jaja pomešajte sa parmezanom, prezlama, pa posolite, pobiberite, pospite slatkom crvenom paprikom i origanom. Lepo umutite. Nauljite kalup prečnika 20 cm, i ivice i dno. Pospite prezlama. Uvaljajte tikvice u smesu sa jajima, pa polovinu sipajte na dno kalupa i rasporedite. Preko stavite isečen tvrdi sir, pa opet tikvice. Pospite prezlama i parmezamo, i malo nauljite. Pecite na 180°C oko 25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti