Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BAŠ SE LAKO PRAVI - FRANCUSKI KROMPIR: Jeftino jelo iz kuvara naših baka koje je bilo najpopularnije osamdesetih

Autor Sanja Belinić

Francuski krompir je odličan predlog za ručak.

 Kako se pravi francuski krompir Izvor: Shutterstock

Staro jelo od krompira, kobasica i jaja, poznato pod nazivom francuski krompir, ponovo postaje popularno. Izuzetno je jeftino, a lako se pravi, pa je idealan letnji obrok. Ako poslužite sa salatom biće pun pogodak. 

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 5 kuvanih jaja
  • 2 viršle ili kobasice
  • 750 ml pavlake za kuvanje 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Skuvajte krompir, pa isecite na tanke kolutove. Jaja i vrišle takođe skuvajte. Takođe ih isecite na kolutove. Tepsiju nauljite, pa poređajte red krompira, pa red viršli, a zatim i red jaja. Posolite i pobiberite. Prelijte pavlakom za kuvanje, pa tako ređajte dok ne utrošite sve namirnice. Pospite rendanim sirom ako želite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti