Staro jelo od krompira, kobasica i jaja, poznato pod nazivom francuski krompir, ponovo postaje popularno. Izuzetno je jeftino, a lako se pravi, pa je idealan letnji obrok. Ako poslužite sa salatom biće pun pogodak. 

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 5 kuvanih jaja
  • 2 viršle ili kobasice
  • 750 ml pavlake za kuvanje 

Priprema:

Skuvajte krompir, pa isecite na tanke kolutove. Jaja i vrišle takođe skuvajte. Takođe ih isecite na kolutove. Tepsiju nauljite, pa poređajte red krompira, pa red viršli, a zatim i red jaja. Posolite i pobiberite. Prelijte pavlakom za kuvanje, pa tako ređajte dok ne utrošite sve namirnice. Pospite rendanim sirom ako želite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.

Izvor: Stvar ukusa