Staro jelo od krompira, kobasica i jaja, poznato pod nazivom francuski krompir, ponovo postaje popularno. Izuzetno je jeftino, a lako se pravi, pa je idealan letnji obrok. Ako poslužite sa salatom biće pun pogodak.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 5 kuvanih jaja
- 2 viršle ili kobasice
- 750 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Skuvajte krompir, pa isecite na tanke kolutove. Jaja i vrišle takođe skuvajte. Takođe ih isecite na kolutove. Tepsiju nauljite, pa poređajte red krompira, pa red viršli, a zatim i red jaja. Posolite i pobiberite. Prelijte pavlakom za kuvanje, pa tako ređajte dok ne utrošite sve namirnice. Pospite rendanim sirom ako želite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Čokoladni kolač za početnike
Grašak s piletinom u paradajz sosu
Kupice od zapečenog pire krompira