Očas posla napravite prolećnu obrok salatu po ovom nikad jednostavnijem receptu.

Kada je napolju toplo većina domaćica se pita šta spremiti za ručak, a da bude brzo, lagano, ukusno i zasitno. U toku letnjih dana skoro svi želimo da pojedemo nešto osvežavajuće, a za to su idealne obrok salate.
Recept za prolećnu salatu je u takvim prilikama uvek dobrodošao, a najbolje je od svega je to što možete da se igrate ukusima i dodate još začina, još povrća, a možete čak da dodate i meso.
Sastojci:
- 2 crvene paprike
- 2 paradajza
- 1 krastavac
- 100 g kačkavalja
- 1 luk
- 3 kašike majoneza
- 2 kašike pavlake
- svež peršun
- malo mirođije
- so, biber
Priprema:
Paprike i paradajz dobro operite, pa iseckajte na listiće, a luk, kačkavalj i krastavac na sitne kockice. Povrće i kačkavalj stavite u dublju posudu, dodajte so, biber i mirođiju. Zatim, pomešajte majonez i pavlaku, sipajte u činiju, pa sve dobro izmešajte. Salatu odozgo pospite sitno naseckanim peršunom i stavite je u frižider 20 minuta. Salatu služite kao prilog, a možete je jesti i samu kao kompletan obrok uz prepečeni tost hleb.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.