Sastojci:
- 1 konzerva belog pasulja (230 g, oceđen)
- 300 g kuvanog goveđeg jezika (oljuštenog i isečenog na tanke trake)
- 1 crvena slatka paprika (isečena na trakice)
- 1 manja glavica crvenog luka (isečena na polumesec)
- 30 g svežeg korijandera, sitno seckan
- 1–2 čena belog luka (sitno izgnječena)
- 4 kašike biljnog ulja
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- 2/3 kašičice soli (ili po ukusu)
- 1/3 kašičice sveže mlevenog crnog bibera (ili po ukusu)
Priprema:
Ova salata je pravi spoj bogatih ukusa i zanimljivih tekstura — nežni komadi kuvanog goveđeg jezika, kremasti beli pasulj, aromatični začini i svežina povrća čine je hranljivom, ali i izuzetno osvežavajućom. Savršena je kao lagani obrok, prilog uz meso ili čak kao predjelo na svečanoj trpezi.
Ako već nije kuvan, jezik skuvajte u slanoj vodi oko 2 sata dok ne omekša, a zatim ga oljuštite i iseckajte na tanke trake. Isecite crvenu papriku i crveni luk na tanke trake, a beli luk izgnječite ili sitno naseckajte.
U velikoj činiji sjedinite pasulj (dobro oceđen), jezik, papriku, luk i beli luk. Dodajte začine pa prelijte salatu biljnim uljem i balzamiko sirćetom. Salatu ostavite u frižideru najmanje 15 minuta da se ukusi prožmu. Poslužite hladno ili na sobnoj temperaturi.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.