Sastojci:

  • 300 g kuvane cvekle
  • 1 kuvana šargarepa
  • 2-3 kisela krastavca
  • 1 konzerva pasulja, oceđenog
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašica senfa
  • 1-2 čena belog luka
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • so i biber po ukusu 

Recept za salatu sa cveklom, šargarepom i pasuljem:

Za ovu salatu kuvanu cveklu narendajte na krupno rende. Cveklu prelijte uljem i promešajte da ne oboji previše ostalo povrće. Takođe kuvanu šargarepu narendajte na krupno rende. Kisele krastavce isecite na dugačke trake.

U činiju sa cveklom dodajte rendanu šargarepu i narezane krastavce, kao i pasulj. U salatu dodajte kašičicu senfa, sitno iseckani beli luk i sipajte jabukovo sirće. Sve začinite mlevenim crnim biberom, posolite po ukusu i dobro promešajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i salatu sa jajima, sirom i šunkom.

Pročitajte kako se pravi salata za slavu sa šunkom, krompirima i šampinjonima

BONUS VIDEO

Instagram/lacucinadivane Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom

StvarUkusa