Srbi najčešće jedu kuvani pasulj ili prebranac, ali ova dva jela su teška i ne prijaju nam kada su napolju visoke temperature. Tada se najčešće odlučujemo za obrok salate koje se brzo i lako prave.Jedna od njih je upravo i ova sa pasuljem, leblebijama i krastavcem. Za njenu pripremu je potrebno samo 10-ak minuta, a zasitiće vas.
- Sastojci:
- 1/2 ljubičastog luka
- 3/4 krastavca
- svež peršun
- 1 konzerva leblebija
- 1 konzerva tamnog pasulja
- 1 konzerva svetlog pasulja
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 1/4 šolje vinskog sirćeta
- 1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
Priprema:
Iseckajte ljubičasti luk na rebarca, pa stavite u posudu. Dodajte krastavac isečen na kockice, kao i sitno seckani peršun. Procedite leblebije i obe vrste pasulja, pa dodajte u posudu. Sve lepo promešajte. U drugoj posudi pomešajte maslinovo ulje, sirće, origano, so i biber, pa dobro sjedinite. Zatim prelijte preko salate i promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem