Šarena salata sa pasuljem i kiselim krastavcima odlična je kao prilog uz bilo koje jelo od mesa. Blago je pikantna, a vi možete da dodate još začina po ukusu. Izuzetno je zdrava, a uz dodatak tunjevine ili prepečenog hleba imate kompletan obrok ukoliko postite. Brzo i lako se pravi, a sigurno će oduševiti sve prave gurmane.
- Sastojci:
- 2 šargarepe
- 1 glavica luka
- 200 g pasulja iz konzerve
- 2-3 kisela krastavčica
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica senfa
- so, biber
Priprema:
Šargarepu očistite i izrendajte na krupnije rende, a luk naseckajte na sitnije kockice. U tiganju zagrejte malo ulja, pa povrće kratko propržite da omekša. Povrće prebacite u cediljku i ostavite da se ocedi od viška ulja, ali sačuvajte tečnost u činiji. Za to vreme isecite krastavčiće što sitnije. U tečnost koja je ostala od povrća dodajte, biber, so, papriku, med i senf, pa sve dobro promešajte. Dinstano povrće, krastavčiće i pasulj pomešajte u činiji, pa sve prelijte dresingom koji ste napravili. Sve dobro promešajte, dodajte još začina ukoliko ima potrebe i salata je spremna za jelo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem