Šarena salata sa pasuljem i kiselim krastavcima odlična je kao prilog uz bilo koje jelo od mesa. Blago je pikantna, a vi možete da dodate još začina po ukusu. Izuzetno je zdrava, a uz dodatak tunjevine ili prepečenog hleba imate kompletan obrok ukoliko postite. Brzo i lako se pravi, a sigurno će oduševiti sve prave gurmane. 

  • Sastojci:
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica luka
  • 200 g pasulja iz konzerve
  • 2-3 kisela krastavčica
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica senfa
  • so, biber

Priprema:

Šargarepu očistite i izrendajte na krupnije rende, a luk naseckajte na sitnije kockice. U tiganju zagrejte malo ulja, pa povrće kratko propržite da omekša. Povrće prebacite u cediljku i ostavite da se ocedi od viška ulja, ali sačuvajte tečnost u činiji. Za to vreme isecite krastavčiće što sitnije. U tečnost koja je ostala od povrća dodajte, biber, so, papriku, med i senf, pa sve dobro promešajte. Dinstano povrće, krastavčiće i pasulj pomešajte u činiji, pa sve prelijte dresingom koji ste napravili. Sve dobro promešajte, dodajte još začina ukoliko ima potrebe i salata je spremna za jelo.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE