Šarena salata sa pasuljem i kiselim krastavcima odlična je kao prilog uz bilo koje jelo od mesa. Blago je pikantna, a vi možete da dodate još začina po ukusu. Izuzetno je zdrava, a uz dodatak tunjevine ili prepečenog hleba imate kompletan obrok ukoliko postite. Brzo i lako se pravi, a sigurno će oduševiti sve prave gurmane.
- Sastojci:
- 2 šargarepe
- 1 glavica luka
- 200 g pasulja iz konzerve
- 2-3 kisela krastavčica
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica senfa
- so, biber
Priprema:
Šargarepu očistite i izrendajte na krupnije rende, a luk naseckajte na sitnije kockice. U tiganju zagrejte malo ulja, pa povrće kratko propržite da omekša. Povrće prebacite u cediljku i ostavite da se ocedi od viška ulja, ali sačuvajte tečnost u činiji. Za to vreme isecite krastavčiće što sitnije. U tečnost koja je ostala od povrća dodajte, biber, so, papriku, med i senf, pa sve dobro promešajte. Dinstano povrće, krastavčiće i pasulj pomešajte u činiji, pa sve prelijte dresingom koji ste napravili. Sve dobro promešajte, dodajte još začina ukoliko ima potrebe i salata je spremna za jelo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus