Bećaracje jednostavno jelo koje je idealno kada su napolju viske temperature. Pravi se od paprike i paradajza kojima je trenutno i sezona, a ako želite da malo obogatite ovo jelo, predlažemo vam da dodate pirinač ili jaje. Priprema bećarca nije nimalo komplikovana, a sastojci su jeftini. 

  • Sastojci:
  • 7-8 paprika
  • 6 paradajza
  • 2 crna luka
  • 50 ml ulja

Priprema: 
U tiganj sipajte ulje, pa dodajte crni luk isečen na rebarca. Pržite dok ne omekša, pa sipajte malo vode. Dodajte iseckane paprike, pa ako je potrebno sipajte još vode i dinstajte dok paprike ne omekšaju. Paradajz zasecite na dnu u obliku krsta i stavite u ključalu vodu 5 minuta. Zatim skinite kožicu i iscekajte ga. Dodajte u jelo i dinstajte dok većina tečnosti ne ispari. Na kraju možete da dodate isprženo jaje ili kuvani pirinač. 

Izvor: Stvar ukusa