Bećaracje jednostavno jelo koje je idealno kada su napolju viske temperature. Pravi se od paprike i paradajza kojima je trenutno i sezona, a ako želite da malo obogatite ovo jelo, predlažemo vam da dodate pirinač ili jaje. Priprema bećarca nije nimalo komplikovana, a sastojci su jeftini.
- Sastojci:
- 7-8 paprika
- 6 paradajza
- 2 crna luka
- 50 ml ulja
Priprema:
U tiganj sipajte ulje, pa dodajte crni luk isečen na rebarca. Pržite dok ne omekša, pa sipajte malo vode. Dodajte iseckane paprike, pa ako je potrebno sipajte još vode i dinstajte dok paprike ne omekšaju. Paradajz zasecite na dnu u obliku krsta i stavite u ključalu vodu 5 minuta. Zatim skinite kožicu i iscekajte ga. Dodajte u jelo i dinstajte dok većina tečnosti ne ispari. Na kraju možete da dodate isprženo jaje ili kuvani pirinač.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus