Keleraba je puna vitamina i minerala, i svaki njen deo je jestiv. Listovi su bogati vitaminom A, a stabljika je sadrži fosfor i karotin. Keleraba je takođe i odličan izvor vitamina C, a sadrži i tiamin, nijacin, folnu kiselinu, vitamin B6, kalcijum, gvožđe, magnezijum, bakara, mangan... Osim što je puna vitamnina i minerala keleraba je niskoaklorična i daje osećej sitosti, pa je odličan predlog ako želite da smršate. Najbolje je da kelerabu jedete svežu, tako što ćete je oljušititi i grickati kao jabuku, a možete da je ispržite i napravite super prilog uz meso.
- Sastojci:
- keleraba
- maslinovo ulje
- 1 čen belog luka
Priprema:
Kelerabu oljuštite, pa isecite po želji. Ako imate roštilj kratko grilujte, a ako nemate ispržite u tiganju na malo ulja. Stavite u posudu, posolite, pobiberite, pa pospite mlevenim belim lukom. Promešajte i prelijte maslinovim uljem.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus