Sastojci:
- 680 g tikvica
- 1/2 kašičice soli
- 3 kašike limunovog soka
- 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
- 3 kašike maslinovog ulja
- 90 g feta sira, izmrvljenog
- 60 g pinjola ili indijskog oraha
- 60 g tanko isečenih listova bosiljka
Recept za salatu sa tikvicama i feta sirom:
Kako biste napravili salatu, tanko isecite tikvice pomoću sekačaili mandoline tako da budu vrlo tanke. Stavite trake od tikvica u veliku posudu, odvajajući kriške rukama. Dodajte so, limunov sok i iseckani čen belog luka, pa promešajte. Pokrijte i stavite u frižider najmanje najmanje od 1 1/2 sat do 6 sati.
Kada budete spremni za serviranje, izvadite mešavinu tikvica iz frižidera. Ocedite i bacite čen belog luka. Osušite kriške papirnim ubrusima. Vratite kriške tikvica u činiju. Prelijte ih maslinovim uljem i promešajte, a začine prilagodite po želji. Pospite izmrvljenom fetom, pinjolima i bosiljkom, ako želite. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i salatu sa piletinom, sirom i narandžom.
Pročitajte kako se pravi čuvena libanska salata tabuleh sa bulgurom, krastavcem i paradajzom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.