Sastojci:

  • 500 g kupusa
  • 1 konzerva kukuruza
  • 3 kuvana jajeta
  • 1 krastavac
  • 1 vezica mladog luka
  • 1/2 glavice zelene salate
  • 1 šargarepa
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • so i biber po ukusu
Šta ako ne jedete jaja?

Ukoliko ne jedete jaja, zamenite ih avokadom. Iseckajte ili ispasirajte avokado. Po masnoći je isti kao žumance.

Recept za prolećnu salatu sa kupusom i kukuruzom:

Kako biste napravilisalatu, iseckajte kupus i prebacite ga u činiju. Oljuštite krastavac na tanke trake. Kora će vam biti potrebna kasnije da ukrasite salatu. Prvo isecite krastavac na trake, a zatim na kockice. Dodajte ga u činiju. Dodajte 1 konzervu kukuruza. Sačuvajte oko 1 kašiku kukuruza da ukrasite salatu. Iseckajte mladi luk i dodajte ga u salatu.

Kuvana jaja isecite na kockice. Dodajte ih u činiju sa salatom. Posolite po ukusu i pobiberite mlevenim crnim biberom. Dodajte 1 kašičicu senfa. Začiniti kiselom pavlakom i promešajte. Stavite pripremljenu salatu na veliku ravnu posudu. Ravnomerno je rasporedite po celoj površini.

Nakon toga je ukrasite tako što ćete listove zelene salate da isečete na manje komade. Stavite pripremljene listove zelene salate na rub oko salate. Šargarepu iseckajte na krugove. Pokušajte da ih isečete tanko i pod uglom od oko 45 stepeni. Stavite šargarepu u krugove na salatu, imitirajući cveće.

Od kore krastavca nožem isecite listove za stabljiku cveta, a ostale kore krastavca poređajte kao stabljike. Stavite 3-4 zrna kukuruza u centar svakog cveta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i savršenu prolećnu salatu sa krompirom, sremušem i oslićem.

Pročitajte i kako se pravi sočna krompir salata za prilog uz meso

BONUS VIDEO

Slaganje salate kao u restoranima Izvor: Slaganje salate kao u restoranima

StvarUkusa