Sastojci:

  • 3 krompira
  • 2 jajeta
  • 1/2 luka
  • 3 mlada luka
  • 2 stabljike celera
  • 2 kašike majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • 3 kisela krastavca
  • 1/2 kašičice soli
Zašto je korisno da jedete celer?

Celer ima svojstvo prirodnog diuretika i pomaže u smanjivanju nadutosti i vode u organizmu. Sadrži brojne vitamine i minerale, poput kalcijuma i kalijuma. Bogat je folatom i vitaminom K. Ima antiinflamatorno dejstvo. Sadrži rastvorljiva vlakna, pa pogoduje varenju.

Recept za sočnu krompir salatu:

Kako biste napravili ovu salatu, prvo operite i oljuštite krompir. Isecite ga na kocke veličine oko 1-2 cm. Krompir skuvajte u slanoj vodi dok ne omekša, oko 10-15 minuta. Ocediti i ostavite da se ohladi.

U drugom loncu skuvajte jaja. Stavite ih u hladnu vodu, prokuvajte, zatim smanjite vatru i kuvajte oko 10-12 minuta. Kada su gotova, ohladite ih pod hladnom vodom i oljuštite. U velikoj posudi pomešajte majonez, senf, kisele krastavce i so. Dobro promešajte.

Kada se krompir ohladi, dodajte ga u činiju. Isecite kuvana jaja na komade i takođe ih dodajte. Dodajte seckani mladi luk i seckani celer. Lagano promešajte. Pokrijte salatu i ostavite u frižideru najmanje 1-2 sata da se ukusi spoje.

Pre serviranja, ponovo promešajte salatu. Po želji možete ukrasiti dodatnim kriškama jaja ili svežim peršunom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i posnu salatu sa patlidžanom i paradajzom.

Pročitajte kako se pravi posna salata sa brokolijem i bademima kao iz restorana

BONUS VIDEO

Kako se pravi najbolja grčka salata Izvor: Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUkusa