Sastojci:
- 1 patlidžan
- 1 slatka paprika
- 3 paradajza
- 1 crni luk
- šaka peršuna
- 6 kašika ulja
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- so po ukusu
- mleveni crni biber po ukusu
Recept za posnu salatu sa patlidžanom i paradajzom:
Kako biste napravili posnu salatu, prvo papriku isecite na trakice. Tri paradajza srednje veličine isecite na krugove debljine oko 5 mm. Oljuštite jedan patlidžan. Oljušteni patlidžan isecite na krugove debljine 4-5 mm.
Stavite krugove patlidžana u posudu i prelijte ih sa 3-4 kašike ulja pa promešajte. Pripremljene patlidžane stavite u jednom sloju na suvi, zagrejani tiganj. Pržite ih sa obe strane do zlatno-braon boje. Isecite jedan mali luk na pola prstena.
Stavite luk u tiganj sa uljem i dinstajte ga na srednjoj vatri dok ne dobije lepu zlatnu boju. Iseckajte šaku svežeg peršuna. U činiju stavite seckanu slatku papriku, prženi patlidžan, kriške svežeg paradajza, seckani peršun i proprženi luk.
Posolite salatu po ukusu, pobiberite, začinite jabukovim sirćetom i uljem. Sve pažljivo promešajte i servirajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i posnu salatu sa celerom i pasuljem.
Pročitajte kako se pravi najukusnija posna tuna salata
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Šareni čizkejk sa borovnicama
Uštipci sa sirom i ljutom paprikom
Kolač sa 2 vrste čokolade i suvim voćem
Slatki kupus sa svinjetinom i paradajz pireom