Sastojci:
- 6 velikih kriški slanine
- 2 kuglice mocarele, isečene na komade
- 6-8 komada paradajza, iseckanih na velike komade
- 285 g kiselih krastavaca
- šaka listova bosiljka
- hrskavi hleb, za serviranje
Za preliv:
- 1 ljutika, sitno seckana
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- 2-3 kašike jabukovog sirćeta
Recept za italijansku salatu sa slaninom i hlebom:
Za italijansku salatu prvo zagrejte tiganj pecite slaninu sa svake strane 2-3 minuta dok ne postane hrskava. Možete i da koriste svežu slaninu, bez prženja. Ako ispržite, ostavite da se ohladi. Pomešajte ljutiku, maslinovo ulje i jabukovo sirće za preliv i začinite.
Na tanjir za serviranje rasporedite mocarelu, paradajz i kiseli krastavac. Isecite slaninu na komade veličine zalogaja i razbacajte ih, a zatim dodajte listove bosiljka. Sipajte odozgo preliv i servirajte sa hlebom.
Ovo je predlog salata, a ako ih volite, možda ćete želeti da napravite i osvežavajuću salatu od lubenice i feta sira.
Pročitajte kako da napravite pikantnu salatu sa teletinom i povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem