Sastojci: 

  • 6 velikih kriški slanine
  • 2 kuglice mocarele, isečene na komade
  • 6-8 komada paradajza, iseckanih na velike komade
  • 285 g kiselih krastavaca
  • šaka listova bosiljka
  • hrskavi hleb, za serviranje

Za preliv:

  • 1 ljutika, sitno seckana
  • 3-4 kašike maslinovog ulja
  • 2-3 kašike jabukovog sirćeta

Recept za italijansku salatu sa slaninom i hlebom:

Za italijansku salatu prvo zagrejte tiganj pecite slaninu sa svake strane 2-3 minuta dok ne postane hrskava. Možete i da koriste svežu slaninu, bez prženja. Ako ispržite, ostavite da se ohladi. Pomešajte ljutiku, maslinovo ulje i jabukovo sirće za preliv i začinite.

Na tanjir za serviranje rasporedite mocarelu, paradajz i kiseli krastavac. Isecite slaninu na komade veličine zalogaja i razbacajte ih, a zatim dodajte listove bosiljka. Sipajte odozgo preliv i servirajte sa hlebom.

Ovo je predlog salata, a ako ih volite, možda ćete želeti da napravite i osvežavajuću salatu od lubenice i feta sira.

Pročitajte kako da napravite pikantnu salatu sa teletinom i povrćem

BONUS VIDEO

TikTok/kia_urbangardener 3 vrste povrća najlakše za gajenje

StvarUkusa