Sastojci:

  • 450 g pilećeg filea, isečenog na komade veličine zalogaja
  • 130 g višenamenskog brašna
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica crnog bibera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 2 velika jajeta, umućena
  • 250 g prezle
  • ulje za prženje

Recept za pileće komadiće:

Za komadiće piletine kao iz restorana brze hrane prvo zagrejte rernu na 200°C. Obložite pleh papirom za pečenje i lagano namažite uljem. U plitkoj činiji pomešajte brašno, so, crni biber i beli luk u prahu. U drugu plitku činiju stavite razmućena jaja. U treću plitku činiju stavite prezle.

Svaki komad piletine prvo premažite mešavinom začinjenog brašna i otresite višak. Umočite pobrašnjenu piletinu u umućena jaja, pazeći da je potpuno obložena. Uvaljajte potom u prezle, lagano pritiskajući da se mrvice zalepe za komadiće.

Stavite premazane pileće komadiće na pripremljeni pleh. Lagano poprskajte uljem. Pecite u zagrejanoj rerni 15-20 minuta, okrećući na pola pečenja, dok ne postanu zlatno braon i hrskavi.

Pileći komadići su odlični i kada se umaču različite sosove, pa napravite neki po svom ukusu. Možda ćete želeti da napravite i najlepše hrskave komade piletine iz rerne.

Pročitajte i kako se prave hrskavi karabataci sa pirinčem za celu porodicu

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow rolovana piletina sa pesto sosom

StvarUkusa