Sastojci:
- 450 g pilećeg filea, isečenog na komade veličine zalogaja
- 130 g višenamenskog brašna
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica crnog bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 2 velika jajeta, umućena
- 250 g prezle
- ulje za prženje
Recept za pileće komadiće:
Za komadiće piletine kao iz restorana brze hrane prvo zagrejte rernu na 200°C. Obložite pleh papirom za pečenje i lagano namažite uljem. U plitkoj činiji pomešajte brašno, so, crni biber i beli luk u prahu. U drugu plitku činiju stavite razmućena jaja. U treću plitku činiju stavite prezle.
Svaki komad piletine prvo premažite mešavinom začinjenog brašna i otresite višak. Umočite pobrašnjenu piletinu u umućena jaja, pazeći da je potpuno obložena. Uvaljajte potom u prezle, lagano pritiskajući da se mrvice zalepe za komadiće.
Stavite premazane pileće komadiće na pripremljeni pleh. Lagano poprskajte uljem. Pecite u zagrejanoj rerni 15-20 minuta, okrećući na pola pečenja, dok ne postanu zlatno braon i hrskavi.
Pileći komadići su odlični i kada se umaču različite sosove, pa napravite neki po svom ukusu. Možda ćete želeti da napravite i najlepše hrskave komade piletine iz rerne.
Pročitajte i kako se prave hrskavi karabataci sa pirinčem za celu porodicu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem