Ukusni i zdravi pileći fileti koji se peku u rerni uštedeće vaše vreme, ukusni su i prave se bez mnogo masnoće.
Potrebni sastojci
600 g pilećeg filea
so
2 jaja
prezle
biber
susam
kukuruzno brašno
ulje - ili maslinovo ulje
Način pripreme
File se opere i osuši. Iseče se na žilijen. Posoli se i pospe sa malo mleveng bibera.
Ostavljamo meso da odstoji oko 15-20 minuta. U posudi pomešate 5-6 supenih kašika prezli, isto toliko susama i još toliko kukuruznog brašna.
Možete koristit kukuruzni griz. Dva jaja se umute. Stavite papir za pečenje u pleh. Prethodno ugrejte rernu na 220 stepeni.
Potopite meso prvo u jaja, nakon toga u smesu za pohovanje. Ispohujte dobro sa obe strane i poređajte, sa malim rastojanjem.
Svako parče pospite sa malo ulja ili maslinovog ulja. Pecite oko 25 minuta, dok ne dobije lepu rumenu boju i ne postane hrskavo. Prijatno!
Izvor: bonapeti.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus