Ukusni i zdravi pileći fileti koji se peku u rerni uštedeće vaše vreme, ukusni su i prave se bez mnogo masnoće.

Potrebni sastojci

600 g pilećeg filea

so

2 jaja

prezle

biber

susam

kukuruzno brašno

ulje - ili maslinovo ulje

Način pripreme

File se opere i osuši. Iseče se na žilijen. Posoli se i pospe sa malo mleveng bibera.

Ostavljamo meso da odstoji oko 15-20 minuta. U posudi pomešate 5-6 supenih kašika prezli, isto toliko susama i još toliko kukuruznog brašna.

Možete koristit kukuruzni griz. Dva jaja se umute. Stavite papir za pečenje u pleh. Prethodno ugrejte rernu na 220 stepeni.

Potopite meso prvo u jaja, nakon toga u smesu za pohovanje. Ispohujte dobro sa obe strane i poređajte, sa malim rastojanjem.

Svako parče pospite sa malo ulja ili maslinovog ulja. Pecite oko 25 minuta, dok ne dobije lepu rumenu boju i ne postane hrskavo. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs