Ručak za prave ljubitelje mesa. Mirisan i ukusan nestaje brzo iz tanjira.
Sastojci:
- 800 g junećeg mesa
- 4 glavice crnog luka
- 4 kašike paradajz pirea
- ulje
- kašika mlevene paprike
- kašika brašna
- 2 kašike suvog biljnog začina
- seckani peršun
- so, biber
Priprema:
1. Meso isecite na manje kocke i stavite ga na zagrejano ulje da se brzo proprži sa svih strana. Smanjite vatru i dodajte sitno seckani luk.
2. Nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na laganoj vatri. Kada meso omekša, dodajte paradajz pire i suvi biljni začin, pa sve dobro promešajte.
3. Dodajte vode po potrebi i dinstajte dok meso sasvim ne omekša. Poprašite paprikom i brašnom, začinite solju i biberom i još kratko dinstajte.
4. Ako je potrebno, nalijte još malo vode. Uz perkelt poslužite restovanu boraniju sa slaninicom i belim lukom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća