Ručak za prave ljubitelje mesa. Mirisan i ukusan nestaje brzo iz tanjira.

Sastojci:

  • 800 g junećeg mesa
  • 4 glavice crnog luka
  • 4 kašike paradajz pirea
  • ulje
  • kašika mlevene paprike
  • kašika brašna
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • seckani peršun
  • so, biber

Priprema:

1. Meso isecite na manje kocke i stavite ga na zagrejano ulje da se brzo proprži sa svih strana. Smanjite vatru i dodajte sitno seckani luk.

2. Nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na laganoj vatri. Kada meso omekša, dodajte paradajz pire i suvi biljni začin, pa sve dobro promešajte.

3. Dodajte vode po potrebi i dinstajte dok meso sasvim ne omekša. Poprašite paprikom i brašnom, začinite solju i biberom i još kratko dinstajte.

4. Ako je potrebno, nalijte još malo vode. Uz perkelt poslužite restovanu boraniju sa slaninicom i belim lukom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs