Čiken nagetse možete da nađete u popularnim restoranima brze hrane, ali lako možete da ih napravite i kod kuće. Recepata za čiken nagetse ima milon, a mi vam donosimo najbolji. Umesto prezli za pohovanje koristite kornflejks i meso će biti neverovatno krckavo. Ovako pripremljene nagetse možete da služite uz sos za piletinu, ili pomfrit.
Sastojci:
- 700 g mlevenog mesa
- 3 kašike mleka
- 200 g kornflejksa
- brašno
- 2 jajeta
- tvrdi sir
Recept za krckave čiken nagete:
Pripremite belo meso
U blenderu ustitnite belo meso, pa dodajte začine po želji, a onda sipajte i mleko. Ponovo dobro izblendirajte da se svi sastojci lepo sjedine. Izvadite smesu iz blendera.
Napunite nagete sirom
Sir isecite na manje komade, pa ostavite sa strane. Uzmite malo smese od belog mesa, raširite po šaci, a onda stavite parče sira na sredinu. Obmotajte meso oko sira i ređajte na tacnu. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke. Navlažite ruke pre nego što uzmete meso.
Ispohujte nagete
Uvaljajte nagete u brašno, pa u umućena jaja koja ste posolili, pa na kraju u kornflejks. Sipajte u tiganj u kojem ste zagrejali ulje, pa ispržite.
(StvarUkusa/S.B.)
Bezglutenski posni slavski kolač
Vazdušaste kiflice zalivene jogurtom
Zapečeni posni prebranac
Najlepši ukrasi za slavske kolače
Recept za najbolji kikiriki puter