Čiken nagetse možete da nađete u popularnim restoranima brze hrane, ali lako možete da ih napravite i kod kuće. Recepata za čiken nagetse ima milon, a mi vam donosimo najbolji. Umesto prezli za pohovanje koristite kornflejks i meso će biti neverovatno krckavo. Ovako pripremljene nagetse možete da služite uz sos za piletinu, ili pomfrit. 

Sastojci:

  • 700 g mlevenog mesa 
  • 3 kašike mleka
  • 200 g kornflejksa
  • brašno 
  • 2 jajeta
  • tvrdi sir 

Recept za krckave čiken nagete:

11:32
Korak 1

Pripremite belo meso 

U blenderu ustitnite belo meso, pa dodajte začine po želji, a onda sipajte i mleko. Ponovo dobro izblendirajte da se svi sastojci lepo sjedine. Izvadite smesu iz blendera. 

11:32
Korak 2

Napunite nagete sirom 

Sir isecite na manje komade, pa ostavite sa strane. Uzmite malo smese od belog mesa, raširite po šaci, a onda stavite parče sira na sredinu. Obmotajte meso oko sira i ređajte na tacnu. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke. Navlažite ruke pre nego što uzmete meso.  

11:32
Korak 3

Ispohujte nagete 

Uvaljajte nagete u brašno, pa u umućena jaja koja ste posolili, pa na kraju u kornflejks. Sipajte u tiganj u kojem ste zagrejali ulje, pa ispržite. 

Instagram/ spunticulinari Čiken nagetsi kao iz popularnih restorana brze hrane

Pročitajte i ovo: Kako se pravi čiken nagets

BONUS VIDEO: 

Instagram/ kooki_lovescooking Pecivo punjeno belim mesom

(StvarUkusa/S.B.)