Domaći čips iz rerne u ovom receptu se pravi od krompira i najbolje od svega je što možete po svojoj želji da prilagođavate količinu ulja i soli. Možda vas zanima i kako ovaj zdrav čips topi masne naslage. Čak i ako pravite čips svaki drugi dan, to neće biti štetno, jer koristite sveže namirnice. Evo kako da napravite domaći čips iz rerne!

Sastojci:

  • 3 velika krompira (dobro oprana)
  • 50 ml maslinovog ulja
  • krupna so
  • paprika
  • rendani parmezan

Recept za domaći čips iz rerne

12:12
Korak 1

Zagrejte rernu

Za domaći čips iz rerne zagrejte rernu na 200°C. Krompir vrlo tanko nasecite, tako da se skoro providi. Najbolje je koristiti seckalicu, jer je vrlo teško da se ručno tanko i ravnomerno iseče krompir.

12:16
Korak 2

Stavite na lim za pečenje

Podmažite lim za pečenje maslinovim uljem. Stavite krompir u jednom sloju na lim za pečenje i premažite ga uljem odozgo. Možete da dozirate količinu ulja.

12:16
Korak 3

Pecite krompir

Stavite lim za pečenje sa krompirom u zagrejanu rernu i pecite 8-10 minuta. Čips treba da dobro porumeni. Nakon što je pečen, prebacite ga u činiju, pospite solju, paprikomu prahu ili rendanim sirom. Dobro promešajte. Uživajte u domaćem čipsu iz rerne!

Pročitajte i kako da napravite čips od sira za manje od minuta?

BONUS VIDEO

TikTok/foodfool Tortilja čips

StvarUkusa/L.S.