Donosimo vam recept za zdrav čips od kelja, koji možete da grickate bez bojazni od gojenja.
Potrebni sastojci:
1. Kelj
2. Maslinovo ulje
3. So
Pogledajte i Kako se pravi domaći čips od krompira (VIDEO)
Postupak pripreme:
Kelj dobro oprati, a zatim dobro osušiti. Kako? Svaki list zamotajte u kuhinjsku krpu ili papirni ubrus pa ga nežno prebrišite.
Uz pomoć noža ili kuhinjskih makaza, isecite svaki list na manje komade, a sredinu potpuno uklonite, jer je ona jako gorka.
Stavite komade kelja u veliku plastičnu činiju pa ih prelijte maslinovim uljem. Neka svaki komadić bude obložen uljem.
Na pleh stavite papir za pečenje, a zatim po njemu rasporedtei komade kelja i po njima pospite so (ukupno 1/4 kašike).
Pogledajte i Zdrav čips od tikvica
Zagrejte rernu na 150 stepeni i pecite 8-12 minuta. Sve zavisi od vrste kelja koju koristite. Zato je potrebno redovno proveravati rernu. Čim primetite da je kelj krut, izvadite ga iz rerne, kako ne bi izgoreo.
Ostavite da se ohladi pre nego što probate. Možda će vam u početku ukus biti čudan, a možda ćete ga zavoleti odmah!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Index.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus