Ručak u Srbiji ne može da se zamisli bez mesa, ali ipak nekada prija da taj obrok bude laganiji. Jesta da još nije sezona tikvica, ali mogu da se nađu u prodavnicama, pa vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Napravite rolnice od tikvica punjene sirom i spanaćem za koje vam je potrebno nekih sat vremena. Ovako pripremljene tikvice možete da služite na slavama umesto sarmi.
Sastojci:
- 4 velike tikvice
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 šolja svežeg sira
- 100 g feta sira
- 1 veza peršuna
- šaka sveže nane
- 200 g spanaća
- 1 jaje
- 1/2 limuna
- 400 g paradajz sosa
- 1/4 šolja pirinča
- 1/4 šolje rendanog tvrdog sira
Recept za rolnice od tikvica punjene sirom i spanaćem:
Pripremite tikvice
Isecite tikvice po dužini na deblje kriške. Premažite maslinovim uljem sa obe strane, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Posolite i pobiberite, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 12 minuta.
Urolajte tikvice
Na tikvicu sipajte fil i premažite, pa urolajte. Zatim ih ređajte u tespiju u koju ste sipali paradajz sos i pirinač. Prelijte tikvice preostalim paradajz sosom i preko pospite rendani sir.
Pecite rolnice od tikvica
Pecite rolnice od tikvica u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata.
Pročajte i ovo: Pohovane rolnice od tikvica
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus