Ručak u Srbiji ne može da se zamisli bez mesa, ali ipak nekada prija da taj obrok bude laganiji. Jesta da još nije sezona tikvica, ali mogu da se nađu u prodavnicama, pa vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Napravite rolnice od tikvica punjene sirom i spanaćem za koje vam je potrebno nekih sat vremena. Ovako pripremljene tikvice možete da služite na slavama umesto sarmi.
Sastojci:
- 4 velike tikvice
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 šolja svežeg sira
- 100 g feta sira
- 1 veza peršuna
- šaka sveže nane
- 200 g spanaća
- 1 jaje
- 1/2 limuna
- 400 g paradajz sosa
- 1/4 šolja pirinča
- 1/4 šolje rendanog tvrdog sira
Recept za rolnice od tikvica punjene sirom i spanaćem:
Pripremite tikvice
Isecite tikvice po dužini na deblje kriške. Premažite maslinovim uljem sa obe strane, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Posolite i pobiberite, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 12 minuta.
Urolajte tikvice
Na tikvicu sipajte fil i premažite, pa urolajte. Zatim ih ređajte u tespiju u koju ste sipali paradajz sos i pirinač. Prelijte tikvice preostalim paradajz sosom i preko pospite rendani sir.
Pecite rolnice od tikvica
Pecite rolnice od tikvica u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata.
Pročajte i ovo: Pohovane rolnice od tikvica
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem