Sezona je tikvica koje su sada i najjeftinije. Ako volite da ih jedete, onda vam predlažemo da napravite pohovane rolnice od tikvicakoje ćete napuniti bešamel sosom. Poseban šmek čuvenom umaku daje pršuta, a ovako pripremljeno povrće možete da služite i na proslavama, ali i kada želite preukusan ručak.
- Sastojci:
- 2 velike tikvice
- 30 g pršute
- 1/2 crnog luka
- 40 g tvrdog sira
- 250 ml mleka
- 20 ml maslinovog ulja
- 2 kašike brašna
- Za pohovanje:
- 50-100 brašna
- 2 jajeta
- 50-100 g prezli
Priprema:
U tiganju propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekše dodajte brašno. Pržite dok ne dobije zlatnu boju, uz neprestano mešanje. Zatim sipajte vrelo mleko, pa posolite i pobiberite. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, pa dodajte rendani sir. Sklonite sa šporeta i dodajte secaknu pršutu. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Isecite tikvice po dužini, pa ih kratko blanširajte u ključaloj vodi. Obrišite ubrusom, pa premažite ohlađenim bešamelom i urolajte. Uvaljajte rolnice u brašno, pa u umućena jaja, a na kraju i u prezle. Pržite u ulju.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem