Italijanska kuhinja je popularna u celom svetu, a jedno od najpoznatijih jela, osim pice, svakako su lazanje. Ako ste ljubitelj ovog jelo, dajemo vam najbrži recept, koji je za kratko vreme postao potpuni hit na društvenim mrežama. Reč je o lazanjama koje se spremaju u jednoj posudi i to za nekih pola sata. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 400 g mlevenog mesa (po želji)
- 1 šargarepa
- 300 ml paradajz sosa
- 10-15 listova za lazanju
- 200 g tvrdog sira
- ulje
Priprema:
U većoj, plitkoj šerpi ili okruglom plehu, na ulju propržite sitno seckani crni luk. Kada omekša, dodajte i mleveni beli. Promešajte, pa dodajte sitno seckanu šargarepu i mleveno meso. Posolite i pobiberite, pa nastavite još sa dinstanjem. Sipajte paradajz sos, promešajte i poređajte kore za lazanju.Poklopite i nastavite da krčkate. Kada kore omekšaju, pospite rendanim sirom i ostavite na vatri još par minuta, da se otopi.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Sočna piletina na meksički način
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke
Bela topla čokolada sa krem sirom