Italijanska kuhinja je popularna u celom svetu, a jedno od najpoznatijih jela, osim pice, svakako su lazanje. Ako ste ljubitelj ovog jelo, dajemo vam najbrži recept, koji je za kratko vreme postao potpuni hit na društvenim mrežama. Reč je o lazanjama koje se spremaju u jednoj posudi i to za nekih pola sata. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 400 g mlevenog mesa (po želji)
- 1 šargarepa
- 300 ml paradajz sosa
- 10-15 listova za lazanju
- 200 g tvrdog sira
- ulje
Priprema:
U većoj, plitkoj šerpi ili okruglom plehu, na ulju propržite sitno seckani crni luk. Kada omekša, dodajte i mleveni beli. Promešajte, pa dodajte sitno seckanu šargarepu i mleveno meso. Posolite i pobiberite, pa nastavite još sa dinstanjem. Sipajte paradajz sos, promešajte i poređajte kore za lazanju.Poklopite i nastavite da krčkate. Kada kore omekšaju, pospite rendanim sirom i ostavite na vatri još par minuta, da se otopi.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus