Bez domaće supe nekada nije mogao da se zamisli ručak, a svima je omiljena upravo ona sa knedlama. Supa nije komplikovana za pripremu, ali ono što može da bude pipavo jesu knedle. Mi vam donosimo recept za najukusniju pileću supu i najmekše knedle koje će vam uspeti iz prvog pokušaja.
Sastojci:
- 400 g piletina
- 2 kašike griza (po potrebi)
- 1 veza zeleni
- 1 jaje
- 1 crni luk
- 1 kašika maslinovog ulja
Recept za pileću supu sa knedlama:
Skuvajte meso
U šerpu stavite meso i sipajte vodu. Posolite ili pospite suvim začinom, pobiberite i začinite po želji. Kuvajte dok meso ne omekša. Skidajte penu kada se pojavi.
Dodajte povrće u supu
Isecite luk na pola, pa ga ispecite na ringli. Dodajte u šerpu sa mesom, kao i šargarepu, celer i paškanat. Kuvajte dok i povrće ne omekša. Zatim procedite supu i u nju vratite meso koje ste iseckali, kao i šargarpeu.
Napravite knedle
Umutite jaje, dodajte malo soli i vode. Zatim dodajte griz i sjedinite sve. Na kraju dodajte i maslinovo ulje. Griz dodajte postepeno, smesa ne sme da bude previše gusta. Kašiko vadite smesu i stavljajte u supu, pa kuvajte još 10 minuta.
Pročitajte i ovo: Najbolja domaća pileća supa sa rezancima
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus