Bez domaće supe nekada nije mogao da se zamisli ručak, a svima je omiljena upravo ona sa knedlama. Supa nije komplikovana za pripremu, ali ono što može da bude pipavo jesu knedle. Mi vam donosimo recept za najukusniju pileću supu i najmekše knedle koje će vam uspeti iz prvog pokušaja.

Sastojci:

  • 400 g piletina
  • 2 kašike griza (po potrebi)
  • 1 veza zeleni
  • 1 jaje
  • 1 crni luk 
  • 1 kašika maslinovog ulja

Recept za pileću supu sa knedlama:

Skuvajte meso

U šerpu stavite meso i sipajte vodu. Posolite ili pospite suvim začinom, pobiberite i začinite po želji. Kuvajte dok meso ne omekša. Skidajte penu kada se pojavi. 

13:58
Korak 1

Dodajte povrće u supu 

Isecite luk na pola, pa ga ispecite na ringli. Dodajte u šerpu sa mesom, kao i šargarepu, celer i paškanat. Kuvajte dok i povrće ne omekša. Zatim procedite supu i u nju vratite meso koje ste iseckali, kao i šargarpeu. 

13:58
Korak 2

Napravite knedle

Umutite jaje, dodajte malo soli i vode. Zatim dodajte griz i sjedinite sve. Na kraju dodajte i maslinovo ulje. Griz dodajte postepeno, smesa ne sme da bude previše gusta. Kašiko vadite smesu i stavljajte u supu, pa kuvajte još 10 minuta. 

Pročitajte i ovo: Najbolja domaća pileća supa sa rezancima

BONUS VIDEO: 

Supa za mršavljenje TikTok/lexbabbcpt

(StvarUkusa/S.B.)