Nekada su supa ili čorbe bile nezaobilazne na trpezi. Ručak nije mogao da se zamisli bez njih, a danas ih često jedemo umesto glavnog obroka. Nema ništa ukusnije od supe sa knedlama, bele čorbe ili ledenog gaspaća... Ako volite da jedete supe mi vam savetujemo čega da se pridržavate kako se ne bi kvarila brzo. Leti, zbog visokih temepratura, supe se brže kvare, bez obzira što ih čuvate u frižideru.
Pravilno posuđe
Iskusne domaćice ne preporučuju upotrebu posuđa sa debelim dnom za kuvanje supe. Takođe, nikako nemojte da koristite šerpe u kojima ste bar jednom prokuvali mleko. Ako se ne pridržavate ovog pravila češće će vam se dogoditi da se supa pokvari.
Dovoljna količina soli
Nemojte da štedite na ovom začinu, jer ako ne posolite dovoljno, rizikujete da se supa brže pokvari.
Začini
Kako biste produžili supi rok trajanja obavezno u nju dodajte lovorov list, a mogu vam pomoći i ljuti začini. Njih možete da koristite po želji.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem