Za sarmu slobodno možemo da kažemo da spada u jedno od omiljenih jela koja jedemo cele zime. Ne postoji osoba koja će odbiti ovo čuveno jelo, ali leti, kada su napolju visoke temeprature, sarma od kiselog kupusa nam i ne prija najbolje. Zato se domaćice često odlučuju da naprave ovo jelo od slatkog kupusa.
Domaćice već godinama blanširaju listove kupusa u ukiseljenoj vodi, ali postoji jednostavan trik koji će vam pomoći da one budu brže spremne. One iskusne domaćice letnje sarme spremaju tako što glavicu kupusa zamrznu preko noći. Ujutru je otope i liske su spremne za korišćenje.
Naravno, morate da isečete koren i da imate spremno punjenje po želji. Ali, zavhaljujući vodi koja se otapa liske su vlažne i lakše se savijaju, pa samim tim i sarme se lakše rolaju. Obavezno isprobajte ovaj trik i porodici napravite ukusan ručak.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Kako da postavite i ukrasite sto za Uskrs
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite najlepša dekupaž jaja za Uskrs
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs