Čorba od tikvica i krompira je varivo kome će malo ko odoleti, jer zaista sadrži u sebi najrazličitije vrste povrća i začina. Možda ćete želeti da isprobate i čorbu od 3 vrste luka i krompira. Čorba od tikvica i krompira je dovoljna za ceo obrok, jer je puna vitamina. Evo kako da napravite čorbu od tikvica i krompira!
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 320 g velikih pečuraka iseckanih
- 2 lovorova lista
- 2 kašike svežeg ruzmarina
- 4 crvena luka, narezana na četvrtine
- 4 čena belog luka, tanko narezana
- 320 g tikvice
- 600 ml povrtnog bujona
- 800 g leblebija
- 1 kašika dimljene paprike
- 4 kašike paradajz pirea
- brokoli i grašak, za posluživanje
- 700 g repe, oljuštene i isečene na kockice
- 850 g krompira, isečenog na kockice
Recept za čorbu od tikvica i krompira
Ispržite pečurke i luk
Za čorbu od tikvica i krompira u velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri i pržite pečurke, lovor i ruzmarin oko 5 minuta. Ubacite luk i beli luk i dinstajte još nekoliko minuta dok ne omekšaju.
Skuvajte krompir i repu
Oko 25 minuta pre kraja kuvanja napravite kašu. U velikoj šerpi ključale vode kuvajte repu 5 minuta, a zatim dodajte krompir i kuvajte 15-20 minuta dok ne omekša. Ocedite i izgnječite sa dosta crnog bibera. Uživajte u čorbi od tikvica i krompira.
Pročitajte kako se pravi čorba od fete i paradajza
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus