Čorba od tikvica i krompira je varivo kome će malo ko odoleti, jer zaista sadrži u sebi najrazličitije vrste povrća i začina. Možda ćete želeti da isprobate i čorbu od 3 vrste luka i krompira. Čorba od tikvica i krompira je dovoljna za ceo obrok, jer je puna vitamina. Evo kako da napravite čorbu od tikvica i krompira!

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 320 g velikih pečuraka iseckanih
  • 2 lovorova lista
  • 2 kašike svežeg ruzmarina
  • 4 crvena luka, narezana na četvrtine
  • 4 čena belog luka, tanko narezana
  • 320 g tikvice
  • 600 ml povrtnog bujona
  • 800 g leblebija
  • 1 kašika dimljene paprike
  • 4 kašike paradajz pirea
  • brokoli i grašak, za posluživanje
  • 700 g repe, oljuštene i isečene na kockice
  • 850 g krompira, isečenog na kockice

Recept za čorbu od tikvica i krompira

16:12
Korak 1

Ispržite pečurke i luk

Za čorbu od tikvica i krompira u velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri i pržite pečurke, lovor i ruzmarin oko 5 minuta. Ubacite luk i beli luk i dinstajte još nekoliko minuta dok ne omekšaju.

16:12
Korak 2

Napravite sos

Dodajte tikvicu, bujon, leblebije, dimljenu papriku i paradajz pire. Pokrijte i dinstajte 40 minuta dok se tečnost ne smanji u gust sos.

16:12
Korak 3

Skuvajte krompir i repu

Oko 25 minuta pre kraja kuvanja napravite kašu. U velikoj šerpi ključale vode kuvajte repu 5 minuta, a zatim dodajte krompir i kuvajte 15-20 minuta dok ne omekša. Ocedite i izgnječite sa dosta crnog bibera. Uživajte u čorbi od tikvica i krompira.

Pročitajte kako se pravi čorba od fete i paradajza

BONUS VIDEO

Rašina kuhinja: Čorba od celera u celeru Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.