Čorbe su odlične kada je napolju hladno, a mi vam donosimo francuski recept za jednu od najboljih. Pravi se od 3 vrste luka (crni luk, praziluk i beli luk) i krompira. Sastojci za čorbu su jeftini, a priprema jednostavna. Napravite i vi jednu od najukusnijih čorbi koja se služi sa domaćim krutonima

Sastojci:

  • 2 srednja krompira
  • 1 crni luk
  • 1 veliki praziluk
  • 2 glavice belog luka
  • 7 šolja vrele vode
  • 2 pileće kocke za supu
  • 1/2 kašičice mlevenog timijana
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje
  • 1 veza peršuna
  • krutoni 

Recept za čorbu od 3 vrste luka i krompira:

16:21
Korak 1

Propržite luk 

Na maslinovom ulju propržite seckan crni luk i praziluk, pa kada malo omekša dodajte krupno sečen beli luk

16:22
Korak 2

Dodajte krompir

Zatim u šerpu sa lukom dodajte i iseckan krompir, sipajte bujon. Posolite, pobiberite, pospite timijanom i promešajte. 

16:22
Korak 3

Kuvajte supu

Kuvajte supu dok krompir ne omekša, pa dobro izblendirajte. Sipajte u posude i pospite seckanim peršunom i krutonima. 

Pročitajte i ovo: Čorba od crvenog sočiva

BONUS VIDEO: 

Instagram/inspiredtaste Supa od sočiva

(StvarUkusa/S.B.)