Čorbe su odlične kada je napolju hladno, a mi vam donosimo francuski recept za jednu od najboljih. Pravi se od 3 vrste luka (crni luk, praziluk i beli luk) i krompira. Sastojci za čorbu su jeftini, a priprema jednostavna. Napravite i vi jednu od najukusnijih čorbi koja se služi sa domaćim krutonima.
Sastojci:
- 2 srednja krompira
- 1 crni luk
- 1 veliki praziluk
- 2 glavice belog luka
- 7 šolja vrele vode
- 2 pileće kocke za supu
- 1/2 kašičice mlevenog timijana
- 1/2 šolje pavlake za kuvanje
- 1 veza peršuna
- krutoni
Recept za čorbu od 3 vrste luka i krompira:
16:21
Korak 1
16:22
Korak 2
Dodajte krompir
Zatim u šerpu sa lukom dodajte i iseckan krompir, sipajte bujon. Posolite, pobiberite, pospite timijanom i promešajte.
16:22
Korak 3
Kuvajte supu
Kuvajte supu dok krompir ne omekša, pa dobro izblendirajte. Sipajte u posude i pospite seckanim peršunom i krutonima.
Pročitajte i ovo: Čorba od crvenog sočiva
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem